«Δρέπουμε τους καρπούς τις προηγούμενης περιόδου ενώ στοχευμένα δρομολογούμε την εκπόνηση μελετών για την υλοποίηση των δεσμεύσεων έναντι των πολιτών. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχω υπογράψει δύο συμβάσεις, η πρώτη αφορά την έναρξη του έργου αποκατάστασης των οδών στα Γλυκά Νερά και η δεύτερη την ανέγερση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Παιανίας. Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη έργα εκατομμυρίων όπως της οδικής ασφάλειας στην Παλαιοπαναγιάς, της ανέγερσης του νέου δημαρχείου που καθυστερεί λόγω της αρχαιολογίας η οποία βρίσκεται στο χώρο από το 2020, το έργο της τηλεμετρίας και των διανοίξεων.

Το προσεχές διάστημα προκηρύσσονται οι διαγωνισμοί για τις ασφαλτοστρώσεις σε πολεοδομικές ενότητες που ενώ οι πράξεις εφαρμογής έχουν ολοκληρωθεί από δεκαετίες, δεν είχαν γίνει» ανέφερε.Ο Ισίδωρος Μάδης έκανε αναφορά και στα εκτός σχεδίου: «Και αυτοί πληρώνουν δημοτικούς φόρους και δημοτικά τέλη. Κάποια στιγμή πρέπει να έχουν έναν δρόμο για να πηγαίνουν στα σπίτια τους.

Δεν πήγαν μόνοι τους, το κράτος το επέτρεψε και τους νομιμοποίησε πολλάκις. Από τη στιγμή που αυτό ολοκληρώθηκε όλοι δικαίως απευθύνονται στον δήμαρχο ζητώντας λύση. Οικονομική δυνατότητα όμως δεν υπάρχει και απαιτείται η παρέμβαση του υπουργείου Εσωτερικών και του κ. Λιβάνιου».

Ο Δήμαρχος Παιανίας επεσήμανε και την ανάγκη ενίσχυσης των δήμων με δημοτική αστυνομίας εξηγώντας πως ο δήμος του δέχεται τεράστιο όγκο απορριμμάτων που παράνομα εναποθέτουν ασυνείδητοι. «Για να καθαρίσω τον δήμο απαιτείται ένα ποσό που ίσως ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ, δεν υπάρχει όμως. Για αυτό απαιτείται αστυνόμευση. Παλαιότερα είχε διατυπωθεί η πρόταση για επανασύσταση της χωροφυλακής. Εγκαταλείφθηκε.

Θα πρέπει κάτι να γίνει, ίσως η περιβαλλοντική αστυνομία που είχε προταθεί. Είναι ντροπή για την Ελλάδα του 2024 αυτή η κατάσταση πόσο δε που ο Δήμος Παιανίας είναι η πρώτη πύλη της χώρας για τους επισκέπτες από το εξωτερικό» ανέφερε.

Ως αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ ο Ισίδωρος Μάδης μίλησε για την αποτελεσματικότητα των εθελοντικών ομάδων του ΣΠΑΥ και τα αντανακλαστικά που ο Σύνδεσμος έχει δημιουργήσει για την άμεση πρόληψη πυρκαγιών στον Υμηττό. «Το καλοκαίρι είναι μπροστά μας και αναμένεται δύσκολο, το αντιλαμβανόμαστε όλοι, έχουμε την εμπειρία των τελευταίων ημερών» σχολίασε και κάλεσε σε επαγρύπνηση ζητώντας και από τους πολίτες να συμβάλλουν στην προσπάθεια.

«Οι περισσότεροι αρέσκονται στην κριτική χωρίς να συμμετέχουν. Το στοίχημα είναι όμως η συμμετοχή και η πρόληψη τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο» συμπλήρωσε. Ερωτώμενος για το Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Παιανίας, εκτίμησε ότι μπορεί να γίνει ομπρέλα προστασίας. «Μεταλαμπαδεύουμε την αποκτηθείσα εμπειρία των προηγούμενων ετών στους υπόλοιπους ΟΤΑ που συμμετέχουν στο Δίκτυο. Ότι δημιουργείται προς αυτή την κατεύθυνση είναι υπέρμετρα θετικό» εξήγησε και αναφέρθηκε στη συμβολή της τεχνολογίας για να γίνει το επόμενο βήμα.

«Η τεχνολογία καλύπτει και τα κενά που υπάρχουν. Αν προκύψει οτιδήποτε με περισσή ευκολία η ευθύνη μετακυλίεται στους ΟΤΑ. Αυτό δεν το καταλαβαίνω. Δεν είμαστε υπεύθυνοι για το σύνολο όσων μας καταλογίζονται. Προφανώς και βοηθηθήκαμε το τελευταίο διάστημα και με χρηματοδοτήσεις και έργα υποδομών, από εκεί και πέρα δεν είμαστε στο επίπεδο που θα επιθυμούσαμε» τόνισε ο Ισίδωρος Μάδης σημειώνοντας πως προληπτικά ότι έπρεπε να γίνει έγινε. «Αξιοποιήθηκαν στο έπακρον όλες οι χρηματοδοτήσεις.

Όμως παρά τις αλλεπάλληλες συστάσεις που γίνονται, οι πολίτες δεν παραλαμβάνουν καν τις συστημένες επιστολές με τις οποίες τους επισημαίνουμε την υποχρέωσή τους να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους.

Τους διαφεύγει όμως ότι ο νόμος είναι σαφής και προβλέπει και πρόστιμα ενώ μας δίνει τη δυνατότητα να παρέμβουμε δίχως άλλη άδεια, κόβουμε την περίφραξη και μπαίνουμε» συνέχισε ο Δήμαρχος Παιανίας εξηγώντας όμως ότι σε περιοχές όπως ο Δήμος Παιανίας δεν υπάρχει η δυνατότητα για παρέμβαση παντού ενώ τα χόρτα απαιτούν συνεχές καθάρισμα και δεν πρόκειται για εργασία που γίνεται άπαξ.