Σε μια αίθουσα γεμάτη από 300 αιρετούς και υπηρεσιακούς αντιπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι για πρώτη φορά είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν με ειλικρίνεια τις διαμαρτυρίες, τις ανησυχίες και τις θέσεις τους για το νόμο που αφορά στις ευθύνες των Δήμων σε σχέση με τα αδέσποτα ζώα, πραγματοποιήθηκε η 1η πανελλήνια συνάντηση εργασίας, που διοργανώθηκε από τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), για αιρετά και υπηρεσιακά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν την ευθύνη διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.
Σε ένα κλίμα έντονο, αλλά ταυτόχρονα γόνιμο και δημιουργικό, πάνω από 100 αυτοδιοικητικοί πήραν το λόγο για να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους, να εκφράσουν τις αγωνίες τους και να προτείνουν λύσεις για τη διόρθωση των λαθών του νόμου 4830/21, που αφορά τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες των δήμων σχετικά με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Απέναντί τους βρισκόταν ο υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης, ο οποίος δήλωσε ότι «το μήνυμα ελήφθη» και αναγνώρισε την ανάγκη για αλλαγές και βελτιώσεις στον νόμο 4830/21.
Αυτά ήταν συνοπτικά τα κύρια χαρακτηριστικά της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης που οργάνωσε ο ΠΕΣΥΔΑΠ (Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας Πειραιά) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Σε ένα κλίμα σύμπνοιας και ανεξάρτητα πολιτικής προέλευσης, Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και υπάλληλοι των ΟΤΑ από ολόκληρη τη χώρα, υπήρξαν απόλυτα ταυτισμένοι στις εκτιμήσεις τους για τις «παθογένειες» του νόμου 4830/21, διεκδικώντας αλλαγές, διορθώσεις και «ανακατασκευή» άρθρων και διατάξεων του.
e-ota.gr
Συζήτηση μελών