Ανακύκλωση τροφίμων: Ένα πρωτοποριακό εγχείρημα από τον Δήμο Χαλανδρίου

Ανακύκλωση (Upcycling) ονομάζουμε την αξιοποίηση παραπροϊόντων τροφίμων και ποτών για τη δημιουργία νέων προϊόντων (τροφίμων και ποτών) ικανών για κατανάλωση, μια διαδικασία με  σημαντικά περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη.

Τα παραπροϊόντα αντί να γίνουν απόβλητα αποκτούν επί της ουσίας «δεύτερη ζωή» και το περιβάλλον κερδίζει μια δεύτερη ευκαιρία, για ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον εξοικονομώντας πόρους και χρήματα.

To πείραμα θα παρουσιάσει, σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις «Ζυθοποιία Αναστασίου», «Bread Bc» και «Τhe Preppy Experience», ο επιστημονικός υπεύθυνος της Μονάδας Αποτροπής Απωλειών Τροφών και Δημιουργίας Τροφικών Αποβλήτων, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου καθ.  Γεράσιμος Λυμπεράτος.

Προϊόντα της διαδικασίας θα διατεθούν στους παρευρισκόμενους.